top of page

Benim Terapistim Kim ?

İyi bir romantik partner bulmak gibi bir terapist bulma konusunda sanat ve bilim vardır. Kısa bir liste oluşturmanın en iyi yolu, arkadaşlarına, ailelerine, meslektaşlarına veya bakıcılarına önerileri olup olmadığını sormaktır. Bireysel web siteleri ve PsychologyToday gibi aranabilir veritabanları dahil olmak üzere çevrimiçi olarak erişilebilen ve belirli kriterleri karşılayan terapistlerin bir listesini oluşturmanıza olanak sağlayan birçok kaynak vardır.

Kendinizi en iyi hissetmeye karar vermeniz için birkaç terapiste ulaşmanızı tavsiye ederiz. Bunu telefonla yapabilir veya belirli kişilerle nasıl çalışacağını belirlemek için randevular ayarlayabilirsiniz. Kendine sor: Kendimi bu kişiye açıldığını görebilir miyim? Profesyonel, otantik ve anlaşılır görünüyorlar mı? Terapiye yaklaşımlarını anlayabildiğim şekilde açıklayabilirler mi? Bu kişinin uygulaması bütçeme ve programıma uyuyor mu?

Unutmayın, büyük bir üne sahip bir terapist bile sizi yanlış şekilde ovalayabilir. Terapist ve müşteri arasındaki güçlü bir ittifak, tedavi başarısının en iyi tek öngörücüsüdür; bu nedenle, güvende hissedebileceğiniz, rahatlayabileceğiniz ve güvende hissedebileceğiniz bir terapist bulmak için zaman ayırın.







29 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page