top of page

Her gülüşünüzde, kafanızda küçük bir parti olur.


Bilim, gülümsemenin yerinde ve uzun vadede sağlığınızı ve mutluluğunuzu artırdığını - belki de


daha uzun yaşamanıza yardımcı olacak noktalara kadar - gösterdi. Gülüşün, çevrenizdeki insanlara da fayda sağlar.



Gülümseyen Beynini Nasıl Değiştirir?

Gülüşünce beynin nöropeptidleri serbest bırakır. 100'den fazla nöropeptit vardır. Nörotransmiterlerden farklıdırlar ve işlevleri çeşitli ve karmaşıktır . Basitleştirmek için, nöropeptitler, hücrelerinizin neredeyse tüm işlemlerini ve hücrelerin birbirleriyle iletişim kurma şeklini düzenleyen sinir proteinleridir. Nöropeptitler, beyninizi, bedeninizi ve davranışınızı analjezi, ödül arama, gıda alımı, metabolizma, üreme, sosyal davranışlar, öğrenme ve hafızadan stresi azaltmaya , uykuyu desteklemeye ve ruh halini yükseltmeye kadar pek çok ana yolla etkiler .

Nöropeptitler, tüm vücuda mesajlaşmayı kolaylaştırdığından, keşifleri, bilimin aklın işleyişini beden süreçlerine bağlamasına izin verdi. Diğer birçok şey arasında, nöropeptitler vücudunuza mutlu, üzgün, kızgın, depresyonda, heyecanlı veya başka bir duygusal durum olup olmadığını söyler.

Beyniniz ayrıca , yüzünüzde bir gülümseme yanıp söndüğünde, dopamin, endorfin ve serotonin dahil olmak üzere iyi hissettiren nörotransmiterleri serbest bırakır . Bu beyin kimyasalları, kalp atış hızınızı ve kan basıncınızı düşürerek sinir sisteminizi sakinleştirmeye yardımcı olur.

Dopamin beyin enerjisini, motivasyonunu, acelesini verir ve alışkanlık değişikliği için gereklidir. Endorfinlerağrı algınızı azaltır ve vücutta morfininkine benzer pozitif, öforik bir his tetikler. Serotonin birçok farklı rol oynar, ancak önemli hissettiğinizde ve genel ruh halinizi kontrol ettiğinizde güven molekülü ve akan olarak düşünülebilir.



6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page